Andrei Chircu / În coadă de pește
„Nimic nu e mai dezolat și mai lipsit de viață, în sensul vieții curente, omenești, decât pustiul braț al Sfântului Gheorghe. Aici, în afară de vreun inspector al pescăriilor, nu a pătruns picior de orășean, de om civilizat. Locuitorii, mai ales femeile și copiii, sunt complet sălbăticiți. Ei nici nu bănuie că există orașe mari, lumină electrică, civilizație. Ei n-au văzut în viața lor o locomotivă sau un automobil. Locurile sunt astfel făcute ca acolo acestea să nu poată pătrunde niciodată, locurile sunt astfel făcute că nici oamenii care locuiesc acolo să nu poată ieși niciodată. În afară de lipsa riscului unei întâlniri cu hipopotami sau canibali, un voiaj pe brațul Sfântul Gheorghe al Deltei e tot atât de virgin, de o sălbăticie tot atât de inedită ca și un voiaj pe oricare fluviu din inima Africii. În colibele lor de stuf, oamenii trăiesc vara goi, iar iarna cu cojocul pus de multe ori de-a dreptul pe piele. Ca vase de bucătărie au un singur tuci în care fierb și mămăliga și ciorba de pește. Focul, cu stuf.”
Sursa: Vremea, 6 mai 1934
La Crișan, cele două nave care asigură transportul turiștilor și localnicilor spre Mila23 și Caraorman de la Crișan lângă pontonul din Crișan unde acostează pasagerul de pe ruta Tulcea Sulina și retur.
The ice-classed, multi-lay offshore construction vessel. Renamed “Saipem Constellation”
Photo: EMAS
Instagram: @maritimephoto1
Ai momente în care simți nevoia unui strop de creativitate în bucătărie dar nu ai foarte mult timp la dispoziție? Prietenii de la Dasano – Sanatate prin bucate îți vin în ajutor cu idei de organizare a unor platouri pescărești ce pot face senzație la orice masă!
🐟 Doar pune pe lista ta de cumpărături:
• Pate de pește Deltaika gorumet
• Batog Deltaica de crap argintiu afumat la rece
• Scrumbie marinată IGP
• Salată cu icre de știucă de Tulcea din gama clasică sau gourmet
• Sardeluță Deltaica marinată în ulei – specialitate tradițională garantată
… și rezultatul este garantat! 😍
#gustădinDeltaDunării #tradițiisănătoase
Pentru că duminica trecută (8 DEC) am avut toate mesele ocupate și am fost nevoiți să refuzăm rezervări (ne pare rău 😔), ne-am gândit să repetăm prânzul pescăresc, cu fix același meniu, și-n această duminică (15 DEC). Mai mult ca sigur, va fi ultimul eveniment culinar din acest an!
𝐌𝐄𝐍𝐈𝐔 🐟
✅ Starter – Bruschete cu icre de știucă și pastă tartinabilă de scrumbie afumată.
✅ Ciorbă – Ciorbă de pește (servită separat cu mujdei și ciușcă).
✅ Fel principal – Șalău în crustă de semințe cu cartofi la cuptor.
✅ Desert – Înghețată prăjită, după o rețetă proprie.
💰 TARIF: 120 lei/adult și 60 lei/copil (4-14 ani). Copiilor le putem oferi ca alternativă gujoane din piept de pui cu cartofi la cuptor.
🍷 DIN PARTEA CASEI: Adulții vor fi cinstiți cu vin fiert, iar copiii cu limonadă.
ℹ️ Trebuie subliniat încă o dată faptul că terasa locației noastre, locul unde servim masa, e complet închisă și încălzită acum. Așadar, contează mai puțin cum va fi vremea. 😉
⚠️ Accesul se va face în baza rezervărilor telefonice, porțiile fiind pregătite și adaptate ulterior la numărul final de confirmări. Persoanele fără rezervări pot fi servite doar în limita porțiilor rămase disponibile.
🕐 Programul de servit masa este începând de la ora 12:00 și până la cel târziu ora 15:00. Nu există o oră fixă, deci puteți veni oricând în acest interval.
☎️ DETALII & REZERVĂRI: +40758365338
+40 758 365 338
contact@casa-filip.ro