vrajitorul din oz de frank L. Baum,  Editura Steaua Nordului, librarie online, literatura

VRĂJITORUL DIN OZ

Editura Steaua Nordului
 
RON 5.50
Steaua Nordului
+
Vrajitorul din Oz - Frank Baum
 
An apariție: 2015
Ediția: a VII-a
Ediție: Necartonată
Format: 200x130 mm
Nr. pagini: 176 pagini
Categoria: Literatură pentru copii
Recomandată pentru preșcolari și școlari

Textul este citeț și ușor de urmărit pentru a-i ajuta pe micii cititori să pornească în aventura lecturii/
Într-o manieră relaxată și cu iubire, vă puteți ajuta copilul să pășească încrezător în lumea magică a cărților.
Lectura are un rol important în formarea si educarea copiilor, lărgește orizontul de cunoaștere, ajutând la dezvoltarea vocabularului și a modului de exprimare și, totodată, la dezvoltarea psihică, intelectuală și a gustului pentru literatură.
 
Folclorul, Iegenda, miturile și basmele au însoțit copilăria multor persoane de-a lungul timpului, deoarece orice copil echilibrat își manifestă gustul spontan și sănătos pentru poveștile fantastice, miraculoase și pentru orice ține de imaginație.
Fanteziile minunate ale fraților Grimm sau ale lui Andersen, au contribuit la încântarea sufletelor de copii, la fel ca orice alt tip de creație umană.
Totuși, basmele de altădată, care au servit multor generații, pot fi în prezent aranjate pe raftul istoric al bibliotecilor cu lecturi pentru copii; căci a sosit vremea ca basmele să se înnoiască;
Trebuie să eliminăm stereotipurile demodate cu spirite, pitici și zâne, cât și oribilele peripeții care fac să-ți înghețe sângele în vine, imaginate de autorii lor cu scopul de a adăuga poveștii o morală de avertisment.
Cum educația ă coincide cu învățarea moralei, copiii contemporani caută doar plăcerea în basme și trec cu ușurință peste orice incident cut.
În acest spirit a fost scrisă și povestea Minunatul Vrăjitor din Oz, cu singurul scop de a-i bucura pe copiii de zi.
Ea să fie un basm modern care, păstrând totuși magia și bucuria caracteristice genului, alungă tristețea și coșmarurile.